فرآیند های حل مسئله

  • توسط پشتیبان سایت
  • فروردین ۲۵, ۱۳۹۹
  • ۰

فرآیند های حل مسئله

در این قسمت می خواهیم در مورد یکی از فرایند های حل مسئله از سلسله مباحث مهارت های نرم با شما صحبت کنیم که از کتاب whats your problem از نوشته thomas wedell استفا ده شده مهم ترین نکته این است که مسئله شما چیست؟

یک جمله طلایی برای حل سخت ترین مسئله ها دارد. صورت مسئله را عوض کنید یک مثال یا عبارت طنزی رایجی در جامعه ما هست نمیدونم چقدر می تواند موثق باشد اما قصه ی قشنگی دارد و این است که ناسا بعد از چندین سال تحقیق و توسعه برای ابداع و اختراع خودکاری که در فضا بدون جاذبه زمین بتواند بنویسد.

موفق به این اختراع و ابتکار می شود و با چندین هزار دلار هزینه ای که برای این فرآیند شده از این پروژه رونمایی می‌کند وقتی این پروژه رونمایی می شود روس ها به این فرآیند می خندند و می‌گویند این مسئله را ما۸۰ سال قبل حل کردیم و زمانی که ما با مداد می نوشتیم و نیازی به خودکار نیست پس خیلی از وقت ها ما دنبال مسئله ای هستیم اما مسئله ی ما این نیست که چرا خودکار در فضا کار نمی کند مسئله ی واقعی ما این است که ما نیاز به نوشتن داریم مسئله را از این جهت می بینیم.

 

فرآیند های حل مسئله

 

فرآیند های حل مسئله

که چرا خودکار و روان نویس که نیاز به جاذبه و ثقل دارند در فضا از کار می افتند و به دنبال این که بریم خودکار روان نویس ایجاد کنیم که در فضا و بدون جاذبه بتواند کارایی داشته باشند اما اگر هدف ما نوشتن و می‌توانیم برای نوشتن از قلم و دوات استفاده کنیم.

داخل این کتاب مثال زیبایی را ذکر می کند شما مالک و مدیر ساختمان چند طبقه تجاری هستید و ساکنین این برج از عملکرد آسانسور شکایت دارند آسانسور قدیمی و کهنه است و آنها وقت زیادی رو داخل آسانسور می‌گذرانند و حتی چند نفر از آنها تهدید کردند که اگر شما مسئله را حل نکنید از مدیریت شما شکایت خواهند کرد.

شما در دفترتان مشغول فکر کردن به راه حل هایی برای حل این مسئله اید گزینه هایی مثل خرید یک آسانسور جدید، تعویض موتور آسانسور، تغییر الگوریتم توقف در طبقات مختلف و هر کدام از این ها را بررسی می کنید یکی از دوستان قدیمی برای صرف چای و صحبت در مورد یک فرصت برای کسب و کار جدید به دفتر شما می آید و نوشته های روی تخته نظرش را جلب می‌کند شما داستان دردسر جدید و شکایت مستاجرها را برایش تعریف می کنید ایشان می‌گوید این صورت بندی هر مسئله است که مشخص می‌کند ما به چه راه حل هایی برای آن می‌رسیم.

فرآیند های حل مسئله

 

فرآیند های حل مسئله

گاهی با تغییر نگاه ما به مسئله یا همان صورت بندی مجدد، مسئله ما می‌تواند به راه حلهای فوق‌العاده موثرتری حل شود سپس پایی تخته می رود و یک شکل ساده می کشد مثل بسیاری از  مسائل دنیا که توسط دیگران برای ما تعریف می شوند به این صورت که فضای راه حل ها را دیکته می کنند و این مسیری که برای ما خلق می‌کند جهت‌دار است در اشتیاق ما برای حل مسئله برای رسیدن به راه حل بسیاری از ما توجه نمی‌کنیم که مسئله چطور صورت بندی شده است.

صورت بندی مسئله در حال حاضر این است که آسانسور خیلی کند است و فضای راه‌حل‌ها در آسانسور سریع شود آسانسور جدید یا تعویض موتور و الگوریتم توقف طبقات خطم می شود که البته راه حل ها ممکن است جواب بدهند اما اگر این مسئله را با یک مدیر یک ساختمان با تجربه در میان بگذاریم او یک راه حل عالی به ما ارائه می‌دهد کنار درب آسانسور و داخل کابین آن یک آیینه تبیین کند همین راه حل ساده در کاهش شکایت ها بسیار موثر بوده است.

چرا که ما انسان‌ها وقتی خودمان را در آینه می بینند زمان برایمان زود میگذرد پس صورت مسئله از آسانسور خیلی کند است رسید به این که منتظر ماندن در آسانسور آزاردهنده است به صورت بندی مجدد مسئله از آسانسور باید سریع شود می رسد به پیرامون اینکه منتظر ماندن باید آسان شود ما می‌توانیم با گذاشتن آیینه در آسانسور یا ضدعفونی کننده دست یا پخش موسیقی آرامش بخش و دلنشینی در آسانسور آن زمان را به یک لذت تبدیل کنیم در قلب صورت بندی مجدد مسئله ها تبدیل کنیم.

یک نکته بسیار جالب وجود دارد بعضی وقتها برای حل کردن یک مسئله باید پیدا کردن راه یا راه حل برای آن را موقت کنار گذاشت و به جای تحلیل مسئله صورت بندی یک مسئلهرا مجدد انجام دهیم.

قبلی «
بعدی »

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب سایت