۱. مدیریت زمان
در این مقاله در مورد هشت نکته از مجموعه مهارت های نرم که داخل مدرسه به ما آموزش نمی دهند صحبت کنیم اولین مسئله بحث مدیریت زمان است و اینکه به ما آموزش نمی دهند، که چگونه زمان را مدیریت کنیم.
امروزه به دلیل ایجاد مشغله های فردی و تمرکز بر اهدافی که داریم مدیریت زمان بسیار سخت شده و به راحتی نمی شود بگوییم پس اگر من هدف خوبی داشته باشم قطعا می توانم به آن برسم نیاز به این داریم که چگونه زمان را مدیریت کنیم نیاز به این داریم که برنامه ریزی ما واقعی باشد و بر اساس زمانبندی که در طی روز داریم بتوانیم زمان های خاکستری یا زمان هایی که مجبوریم بگذرونیم مثلا داخل مترو، اتوبوس، مسیر رفت و برگشت به محل کار دانشگاه یا مدرسه که به آن زمان های خاکستری می گویند. ما باید یاد بگیریمکه چطور زمان های خاکستری را به زمان های مفید تبدیل کنیم.
مثلا می توانیم پادکست گوش کنیم ، کتاب های صوتی گوش بدهیم و هم چنین می توانیم به صورت فایل ها یا لغات ذخیره شده کوچک زمان را برای آموزش و یادآوری نکات آموخته شده بگذاریم مثلا در درس زبان و بهینه ترین حالت را برای خودمان به وجود بیاوریم.

مدیریت زمان
۲. مراقبت های فردی
داخل مدرسه به ما آموزش نمی دهند که چگونه مراقبت فردی را تمرین کنیم چگونه جسم سالمی داشته باشیم قطعا اگر کسی می خواهد به موفقیت برسد باید مراقب سلامت خودش باشد فردی که بیماره و دائما درگیر درمان و بیمارستان است نمی تواند به رشد خودش فکر کند و هم چنین نمی تواند زمان خودش را بر روی رشد خودش هزینه کند.
و دائما باید در پی ایجاد یا برگشت سلامتی از دست رفته باشد البته که بیماری محدودیت نیست اما فردی که سالم بوده دچار بیماری شود قطعا نمی تواند راندمان زمان سلامتی خودش را داشته باشد.

مراقبت های فردی
۳. بودجه بندی
نکته بعدی که در مدرسه آموزش نمی دهند این است که چگونه بودجه بندی کنیم جریان های چند گانه درآمدی ایجاد کنیم متاسفانه سیستم آموزشی ما بر این مبناست که یک فرد باید تحصیلات عالی داشته باشد و نهایتا در یک مجموعه استخدام شود و این را آموزش نمی دهند که شما می توانید با خلاقیت خودتان از چندین منبع درآمد داشته باشید و مباحث پولی و مالی را آموزش نمی دهندصرفا می گویند باید پول در بیاورید.
اما آموزش نمی دهند که پول درآوردن یعنی چه به چه طریقی می توان پول درآورد یا پول را چه جاهایی باید سرمایه گذاری کرد یا پول را کجاها میتوانیم به بهترین نحو ممکن تبدیل به احسنت کنیم که ارزش پول حفظ بشه و برای ما درآمد جاری ایجاد کند یعنی به غیر از میزان حقوقی که ماهیانه داریم بتوانیم درآمدی از درآمد های گذشته خود داشته باشیم برای این قسمت بودجه بندی پیشنهاد می کنم کتاب پدر پولدار و پدر فقیر را از نویسنده رابرت کیوساکی مطالعه کنید.

بودجه بندی
۴. سرمایه گذاری
نکته بعدی اینکه چگونه عاقلانه سرمایه گذاری کنیم یا بهتره بگیم نگرش دراز مدت در سرمایه گذاری داشته باشیم آن افرادی که سرمایه خودشان را از دست می دهند دوست دارند که در زمان کوتاهی به انبوهی از ثروت دسترسی داشته باشند.
و این باعث می شود که دچار توهمات سر مایه گذاری شوند و سرمایه خود را در زمان بسیار کوتاهی از دست بدهند.

سرمایه گذاری
۵. علاقه مندی
نکته دیگر چگونه علاقه مان را پیدا کنیم یا چگونه بر اساس علاقه مان یک کسب و کار راه اندازی کنیم وقتی ما کسب و کاری داشته باشیم که عاشقش باشیم با جون و دل برای آن وقت می گذاریم با جون و دل بحران هایش را پشت سر می گذاریم اگر من کسب و کاری داشته باشم که در حیطه علاقه من نباشد انرژی بسیار زیادی را از من می گیرد.
که من می خواهم آن کسب و کار را پیش ببرم پس اینکه کسب و کار در راستای علاقه ما باشد بسیار ارزشمند است و می تواند آینده ی روشنی را برای ما رقم بزند.

علاقه مندی
۶. مذاکره
نکته دیگر اینکه چگونه مذاکره کنیم چگونه ارتباط موثر بر قرار کنیم ما آدم ها در کنار همدیگر ارزش آفرین هستیم قطعا هیچ فردی را نمی توانیم پیدا کنیم که بدون قدرت مذاکره و بدون اثر گرفتن از ارتباطات بتواند موفق و به اهداف خود برسد پس باید یاد بگیریم که مذاکره یکی از اساسی ترین ابزار های یک فرد موفق است.
دائما ما در حال مذاکره هستیم با خریدار، فروشنده، کسی که از آن ملک تجاری را خریداری می کنیم کسی که قراره خدمات ما را دریافت کند، همکاران، شرکا، رقبا، مراکز و موسسات حقوقی با مراکز دولتی یا موسساتی که می خواهند به ما مجوز کاری بدهند و غیره پس ابزار مذاکره را دست کم نگیرید.

مذاکره
۷. نگرش مثبت
نکته بعدی چگونه نگرش مثبت داشته باشیم اعتماد به نفس و مدیریت استرس بسیار کمک کننده هستند که ما نگرش مثبت داشته باشیم روانشناسی مثبت گرا یک زمانی از قسمت های زیبای روانشناسی بود اما امروزه تبدیل به الزامات روانشناسی شده یعنی با تفکر و نگرش مثبت به راحتی می توانیم افکار منفی را از خودمان دور کنیم و زندگی شادتری را تجربه کنیم.
افرادی که زندگی شاد تری دارند قطعا هورمون های بدنشان هم به او کمک می کند تا زودتر و بهتر به خواسته خود برسند افرادی که هورمون های ترس و هورمون های استرس را در بدن خود تقویت می کنند و امید به آینده ندارند میزان خلاقیت بسیار پایین تری را در وجود خودشان حس و تجربه می کنندپس نگرش مثبت می تواند اعتماد به نفس ما را به شدت افزایش بدهد و کاهش چشمگیری در استرس ما داشته باشد.

نگرش مثبت
۸. شکست
نکته دیگر اینکه چگونه با شکست ها روبه رو شویم در مدرسه به ما آموزش نمی دهند که شما در زندگی در مراحلی که طی می کنید با شکست برخورد می کنید و حالا اینکه آیا شکست پایان یک قصه است یا شکست می تواند شروعی دوباره محکم تر و زیباتر برای ما ایجاد کند.
مادامی که ما از اتفاقات گذشته و از شکست های خود درس نگیریم این اتفاق دائما رخ می دهد و ما را درگیر مسائل خود می کند پس اینکه ما چگونه بتوانیم از شکست ها درس بگیریم برای ما می تواند ارزش آفرین باشد اصطلاحا می گویند مرد مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد این نشان از تجربه حاصل شده از شکست های قبلی است.
نه اینکه ما بترسیم و مسیر خودمان را رها کنیم اتفاقا باید از شکست ها درس بگیریم اگر قابل اصلاح هستند اصلاح کنیم اگر مسیری که انتخاب کردیم به کل اشتباه است در لحظه سریع رهایش کنیم و دچار جنازه های عطر و ادکلن زده نشویم.

شکست
این نکات بهتر است که در جوانان و نوجوانان و به ویژه افرادی که می خواهند وارد بازار کسب و کار شوند تقویت شود و این نکات قوت را همراه خودشان داشته باشند این مجموعه مهارت ها اصطلاحا مهارت های نرم هستند که یادگیری آنها زمان و تخصص زیادی نمی خواهد.