تفاوت کوچینگ و منتورینگ
فرآیندکوچینگ و منتورینگ فرآیند تغییرپذیری بر اساس نیاز فرد است. فرآید کوچینگ فرآیندی است که خود فرد از درون میل به تغییر دارد فرآیند منتورینگ فرآیندی است که فرد از فشار های بیرونی توسط مربی ترغیب به تغییر می شود شاید بد نباشه کوچینگ(coaching) و منتورینگ( mentoring) را با لرنینگ ( learning) و اجوکیشن ( education) مقایسه کنیم.

کوچینگ و منتورینگ
تاثیر سیستم آموزشی بر یادگیری
همانطور که می دانید اجوکیشن یعنی تحصیلات، آموزش های آکادمیک و آموزشی که ما را در یک سیستم و مدار خاصی قرار می دهد. در این سیستم ما باید استاندارد ها یی از آموزش را پاس کنیم تا به اون سطح از تحصیلات، علم و دانش و آگاهی برسیم اما همینطور که می دانید خیلی از افراد تحصیل کرده هستند که نمی توانند کاری را به درستی انجام بدهند.
حتی اون کاری که داخل حوزه تخصصی و دانشی خودشون است اما افرادی که یادگیری عمیق برایشان اتفاق می افتد این نوع یادگیری کاملا متفاوت از تحصیلات است. ممکن است یک فرد از محیط اجتماع اش یادگیری کند یا از تجربیات گذشته اش یادگیری کند. یا با استفاده از مطالبی که توسط سیستم آکادمیک آموخته و غیره …یادگیری کند.

کوچینگ و منتورینگ
یادگیری عمیق
این فرد بعد از اجرا تازه به مرحله یادگیری عمیق می رسد خوب طبیتا توانمندی و تخصص افرادی که یادگیری عمیق براشون اتفاق می افتاده خیلی فراتر از افرادی است که فقط به طور سیستماتیک هر چیزی را آموخته اند اما یاد نگرفته اند.
کوچینگ و منتورینگ یه همچین تفاوت هایی در دل خودشان دارند فردی که به عنوان منتور در جلسه منتورینگ قرار می گیرد آن فرد با سیستم، روال و مسیر فکری فرد دیگری رشد می کند دقیقا مثل سیستم اجو کیشن یعنی اون فرد منتور داره مسیر تعیین جلسات را برایش مشخص می کند یا مسیر رشد جلسات رو مشخص می کند
که امروز این کار را انجام میدیم فردا اون کار و همینطور برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت می چیند که این فرد از لحظه اکنونش به لحظه درخواستیه خودش برسد.

کوچینگ و منتورینگ
دقیقا مثل حالت دانشگاه یعنی شما از روز اول که دانشگاه می روید باید همه دروس را پاس کنید تا نهایتا ۱۶۰ واحد درسی را پاس و مدرک آن را با نمرات خوب دریافت کنید.
اما در سیستم یادگیری معلوم نیست چه موقع قراره این یادگیری اتفاق بیافته درسته فرد در مسیر یادگیری قرار دارد و تلاش خودش را می کند اما ممکن مسیر یادگیری فرد یک روزه طی شود یا ممکن است مسیر فرد ۱۰ روزه طی شود.

کوچینگ و منتورینگ
نتیجه بخشی
به طور مثال ابوریحان بیرونی و ابن سینا برای یادگیری یک کتابی را ۴۰ بار می خوندن قطعا با یک بار دو بار از روی درس خوندن باعث میشه درس پاس بشه اما یادگیری برای آن فرد اتفاق نمی افتد پس برای اینه که ۴۰ بار تکرار می شود تو جلسات کوچینگ هم به دلیل اینکه فشار تغیر و فشار خواستن بر روی فرد مراجعه کننده است.
اگر آن فرد ۱۰ واحد خواسته خودش را بخواد برای جلسه بعدی ۱۰ واحد تلاش می کند اما ممکن یک نفر برای خواسته خودش ۱۰۰۰ واحد تلاش کند و انرژی بگزارد این فرد قطعا در جلسه بعدی کوچینگ نیروی بیشتری دارد و آماده تر است پس این سیستم کوچینگ و مونتورینگ شباهت زیادی با سیستم یادگیری و تحصیلات دارد.